Od ponoći skuplji benzin

Bez autora
Jul 16 2012

U Crnoj Gori će od ponoći litar eurosupera BMB 98 biti skuplji pet centi, a eurosupera BMB 95 četiri centa. To znači da će litar BMB 98 koštati 1,42 eura, a BMB 95 1,38 eura. Cijena eurodizela i lož ulja će ostati nepromijenjena. Litar eurodizela će u narednih 15 dana koštati 1,25 eura, lož ulja za grijanje 0,95 eura, I obiočnog lož ulja 1,22 eura. Poslije tri sniženja cijene nafte i naftnih derivata i relativne stabilnosti na tržištu, rast maloprodajnih cijena u ovom obračunskom periodu je prouzrokovan porastom vrijednosti benzinskih naftnih derivata na Platt's kotacijama. I u proteklih 15 dana euro je gubio svoju vrijednost u odnosu na dolar, što je takođe imalo negativan uticaj (više maloprodajne cijene) u obračunu maloprodajnih cijena naftnih derivata.

Od ponoći skuplji benzinU Crnoj Gori će od ponoći litar eurosupera BMB 98 biti skuplji pet centi, a eurosupera BMB 95 četiri centa, saopšteno je CdM iz Ministarstva ekonomije.

To znači da će litar BMB 98 koštati 1,42 eura, a BMB 95 1,38 eura.

Cijena eurodizela i lož ulja će ostati nepromijenjena. Litar eurodizela će u narednih 15 dana koštati 1,25 eura, lož ulja za grijanje 0,95 eura, I obiočnog lož ulja 1,22 eura.

"Poslije tri sniženja cijene nafte i naftnih derivata i relativne stabilnosti na tržištu, rast maloprodajnih cijena u ovom obračunskom periodu je prouzrokovan porastom vrijednosti benzinskih naftnih derivata na Platt's kotacijama", objašnjeno je CdM-u iz Ministarstva ekonomije.

Kako su istakli i u proteklih 15 dana euro je gubio svoju vrijednost u odnosu na dolar, što je takođe imalo negativan uticaj (više maloprodajne cijene) u obračunu maloprodajnih cijena naftnih derivata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik